Welcome

Disse forbehold skal du tage dig, inden du går til reparatøren med din smartphone eller tablet

Det kan være fristende blot at finde den billigste reparatør du kan, når din smartphone eller tablet går i stykker. Men som med alt andet, er det en god ide at tage lidt ekstra tid og gøre dig nogle tanker, inden du overrækker din smartphone eller tablet til en reparatør du ikke ved noget om.

Overrækker du din ødelagte elektronik til en reparatør du ikke ved noget om, kan du risikere at du får den tilbage i en stand der ikke er meget bedre end før. I værste tilfælde kan du risikere at du slet ikke får den tilbage.

Der har desværre været nogle episoder hvor kunder overrakte deres ødelagte elektronik til en reparatør, blot for aldrig at høre fra den reparatør igen. Man kan gå ud fra at reparatøren (hvis man overhovedet kan kalde dem det) er stukket af med deres ødelagte elektronik, og har planer om at sælge det som reservedele. Du skal derfor især være forsigtig med steder som kræver at du betaler inden de overhovedet har lavet reparationen.

Søg efter dem på Trustpilot

Du kender sikkert allerede til Trustpilot. Det er en hjemmeside hvorpå kunder kan give en virksomhed mellem 1 og 5 stjerner, og evt. skrive en anmeldelse af virksomheden. Søger du på en reparatør på Trustpilot, kan du hurtigt få en ide om hvor meget du kan stole på dem.

Har virksomheden tre stjerner eller under, kan det være en god ide helt at sortere dem fra, da sandsynligheden for at du kommer til at få en god oplevelse hos dem, ikke er særlig stor.

Er der en virksomhed med 4 stjerner, kan det betale sig at læse nogle af anmeldelserne igennem og tjekke op på datoerne for anmeldelserne. Er anmeldelserne fx meget gamle, har de ikke ligeså stor relevans som nyere anmeldelserne, da det kan ske at virksomheden enten har oplevet en del forandring eller har taget kritikken til sig, og efterhånden er blevet bedre.

Et eksempel på en iPhone reparatør du ved du kan stole på ud fra deres score på Trustpilot, er https://www.iphonespecialisten.dk. De har 5 stjerner på Trustpilot ud af 187 anmeldelser, og hele 93% af disse anmeldelser har valgt at give virksomheden alle 5 stjerner.

Er skaden for stor kan reparation ikke betale sig

Nogle gange er skaden desværre så stor at reparation slet ikke kan betale sig. Skulle du tage din smartphone eller tablet med til reparation, kommer du højst sandsynligt til at betale lige så meget for reparationen, som en splinterny smartphone eller tablet ville koste.

I sådanne tilfælde er det smartest blot at sælge sin smartphone eller tablet som reservedele og så i stedet købe en helt ny. På den måde får du lidt for din ødelagte elektronik, og du slipper for turen ned til reparatøren, der højst sandsynligt også blot vil fortælle dig at det næsten ikke kan betale sig at reparerer den. Ved at købe en ny for du altså allermest for dine penge.