Welcome

Disse problemer forhindres når du renser dine tagrender

Som boligejer er du nok udmærket klar over, at dine tagrender er rigtig vigtige for din boligs generelle sundhedstilstand; og det er derfor rigtigt rigtigt vigtigt at de er fri for skidt og snavs. Derfor er rens af tagrender da også et absolut must for enhver boligejer. Det vil derfor være ganske og aldeles afgørende, at du fra nu af gør rengøringen af dine tagrender til en af hovedprioriteterne i dit årlige vedligeholdelsesarbejde. I stedet for at gøre jobbet selv, så anbefales det at du i stedet hyrer en professionel til at klare jobbet. Hvis du enten er bosat i København eller Nordsjælland har du oven i købet mange gode tagrensningsfirmaer at vælge imellem, og den større konkurrence er derudover også lig med lavere priser. Der er dermed én klokkeklar vinder, og det er såmænd dig. Ved at hyre en professionel sparer du nu en masse blod, sved og tårer uden at det nødvendigvis kommer til at koste dig en bondegård. Læs videre her, og se hvilke dyre problemer du undgår ved regelmæssigt at rense dine tagrender.

Tagskader undgås med rens af tagrender

Tilstoppede tagrender har logisk nok et problem med at skille sig af med overskydende regnvand. En tilstoppet tagrende vil ofte lede det overskydende vand tilbage på taget, der så i værste fald vil trænge ind i tagpladerne og ødelægge det. Al den ekstra vægt, der forårsages af regnvandet vil desuden også lægge mere vægt på taget, og det vil i sidste ende få taget til at brase sammen.

Indvendige skader undgås

Hvis dine tagrender ikke fungerer ordentligt, så risikerer du at få indvendige fugtskader i boligen. Dette vil typisk komme til udtryk som en misfarvet plet på væggen eller loftet. Selvom mange af disse fugtpletter blot kan males over, så vil de mere alvorlige af slagsen resultere i særdeles dyre reparationer. Desuden vil du også opleve en række nye problemer med fugt og skimmelsvamp, der bestemt ikke er godt for sundheden. Få derfor renset dine tagerender med jævne mellemrum.

Rens af tagrender forhindrer revner i boligens fundament

Problemer forårsaget af tilstoppede tagrender er et altomfavnende problem, der kan påvirke alle dele af din bolig, hvis der ikke gøres noget ved problemet. Et af de mere alvorlige problemer en tilstoppet tagrende kan forårsage er, at du kan ende med at få alvorlige revner i din boligs fundament. Når det overflydende vand fra tagrenden siver ned i fundamentet på dit hus, så vil du stå med et alvorligt problem når det først begynder at fryse om vinteren. Frosten vil nemlig også ramme vandet i fundamentet, og dermed få det til at revne; og dette er en af de dyreste vedligeholdelsesudlæg du som boligejer kan komme ud for.

En tilstoppet tagrende kan give oversvømmelse i din kælder

Som boligejer var du måske ikke klar over, at en tilstoppet tagrende faktisk kan være årsag til oversvømmelser i din kælder. Udover utætte vandrør er tilstoppede tagrender faktisk hovedårsagen til at man som boligejer kan opleve oversvømmelser i kælderen. Det overskydende vand fra den tilstoppede tagrende bliver nemlig ikke ledt ordentligt væk, og vil derfor sive ned i boligens kælder; og du vil nu stå overfor en rigtig dyr regning for at få din bolig tilbage til dens oprindelige stand. Rens af tagrender kan effektivt være med til at forhindre risikoen for oversvømmelser i kælderen.