Welcome

En af de mange julekalendere

Jeg har efterhånden set en del julekalendere lavet af større og mindre virksomheder i Danmark. En af de bedre er f.eks. BRF julekalender hvor man i hvert fald sidste år kunne vinde 3 x 10.000 kr., B&O produkter, gavekort, grydeserier, kitchenaid, VR briller, ølsmagning og meget andet.

Mange af julekalenderkonkurrencerne er lavet sådan at du får et lod for hver dag du deltager. Dette lod gælder til en trækning af en hovedpræmie som ofte er attraktiv nok til at de fleste gider at være med bare en lille smule. Idéen er jo at hvis du interagerer med virksomheden hver dag i 24 dage, så er der meget større chance for at du vil blive husket når du skal til at bruge det produkt som virksomheden tilbyder, i dette tilfælde realkredit.

Det er der mange der har luret og på sin vis er det jo derfor ekstremt billig markedsføring, konkurrencen om kunderne er bare eksploderet – Og det er på sin vis til gavn for forbrugerne. – For det er gratis at deltage og du kan vinde store præmier, så hvis man ser sin indsats som en slags timeløn, så kan det måske betale sig – Specielt for folk der ikke har så mange penge.

Jeg prøvede selv at deltage i samtlige julekalendere for et par år siden for at se hvor mange gange jeg vandt, sammenlignet med hvor mange timer jeg brugte.

Jeg brugte faktisk 1,5 time hver dag på at deltage – Men jeg vandt så også flere af konkurrencerne. Jeg regnede ud at min timeløn lå omkring 35-40 kr., så det er jo ikke helt vildt, men det er skattefrit. Nu med Nonstop er det blevet meget nemmere at deltage, så timerne man bruger er blevet færre, til gengæld er virksomhederne begyndt at konkurrere om at lave den bedste markedsføring, hvorfor der er pænt mange der deltager. Så jeg tror at hvis du skulle prøve lykken i dag, så ville du måske ikke få så meget ud af anstrengelserne, med mindre du vandt en af hovedpræmierne.

Andre måder en julekalender kan være bygget op på kan være via spørgsmål der relaterer sig til virksomheden og alle der svarer rigtigt får et lod. Der er også en del der nøjes med adventsudgaven hvor de kun skal udlodde 4 præmier.

Endelig er der spiludgaven hvor man skal ind og finde 3 ens og derefter får man så et lod eller en mindre præmie.

Jeg har faktisk aldrig selv prøvet at vinde noget i de helt store lodtrækninger. Og det kan jo være fordi der er 50.000 der deltager og så er det jo som at vinde i Lotto. – Den eneste forskel er at deltagelsen er “Gratis”. Det som du betaler med er dine oplysninger hvor du giver virksomheden mulighed for at markedsføre sig over for dig i fremtiden. Du kan jo bare oprette en mailkonto til disse formål hvis du gerne vil undgå at få det i indbakken.