Welcome

Guide til lån uden sikkerhed

Når man ønsker at låne penge af sin bank kan det i mange tilfælde være forholdsvis besværligt og frustrerende. Selvom økonomien efterhånden er ved at være stabiliseret igen siden finanskrisen omkring år 2008, holder bankerne stadig fast i en del af deres bekymringer fra den gang. Dette betyder at mange banker vælger at foretage baggrundscheck på alle der ønsker at låne penge af dem. Dette kan være en langvarig og krævende proces, og af den grund kan man komme ud for at det kan tage lang tid at få et lån godkendt af banken. Desuden er bankerne sjældent villige til at udlåne penge til folk de ikke forventer vil være i stand til at tilbagebetale lånet. Noget andet der kan være besværligt hvis man ønsker at tage et lån fra sin bank, er at man i alle tilfælde skal stille en sikkerhed. Det vil sige at man for eksempel skal stille sin bil eller lejlighed som sikkerhed, hvilket betyder at banken kan tage ens lejlighed eller bil hvis ikke man betaler lånet tilbage til tiden. Heldigvis er det i dag muligt at tage lån uden sikkerhed fra uafhængige låneudbydere.

17

Fordelene ved lån uden sikkerhed

Hvis du mangler et par tusinde til at betale din husleje indtil næste løncheck falder, eller hvis du har brug for penge til oprettelsen af et nyt firma kan du med fordel undersøge muligheden for at tage et lån uden sikkerhed. Med et sådant lån er det ofte muligt at låne helt op til 30000 kroner, hvilket i langt de fleste tilfælde er nok til et nyt fjernsyn, tilbagebetaling af regninger eller til et opstartsbeløb til dit nye firma. Lån uden sikkerhed har mange fordele, og de er utroligt nemme at tage. At lånet er uden sikkerhed betyder at låneudbyderen ikke stiller krav til at du som låner skal stille sikkerhed til rådighed når du låner. Det vil sige at du altså ikke risikerer at låneudbyderen tager din bil eller din lejlighed hvis ikke du betaler til tiden. Dog bør du også være forberedt på at det som oftest er en del dyrere at tage lån uden sikkerhed og at renten er højere, da låneudbyderen som nævnt ikke har nogen garanti for at få pengene igen.

Sådan vælger du det bedste lån uden sikkerhed

Hvis du ønsker at tage et lån uden sikkerhed er der nogle ting du bør have i tankerne. Som nævnt er det en del dyrere i længden at benytte sig af lån uden sikkerhed. Du bør forvente at renten er en del højere end den rente du finder på normale banklån, men dette kan være et nødvendigt onde hvis ikke du er villig til at stille din bil eller lignende til rådighed når du tager et lån. Er du i tvivl om hvor du får det bedste tilbud på lån uden sikkerhed kan du med fordel vælge at ansøge om det samme lån flere steder på en gang, og se hvilken udbyder der vender tilbage med det bedste tilbud.