Welcome

En lederuddannelse tager 6 måneder

Har man haft mange år i uddannelsessystemet har man formentligt bruge mange år her. Hvis man både har gået i folkeskolen, i gymnasiet og på universitet vil man meget ofte opleve, at man føler, at man har brugt mange år med at studere, læse og gå til timer. Derfor kan det virke uoverskueligt at skulle tage en lederuddannelse når først man er gået i gang med at være en del af det etablerede arbejdsmarked. Meget ofte kan man dog tage en lederuddannelse på blot 6 måneder. For eksempel kan du kigge nærmere på https://aroskurser.dk/, hvor det ikke tager mere end et halvt år at uddanne sig. Læs mere her hvis der interesseret i at vide præcis hvad en lederuddannelse indebærer.

Pensum på lederuddannelse bør være seriøst

Der er forskellige måder, hvorpå du kan vurdere om en lederuddannelse er god eller ej. Det er især den litteratur, som vælges til kurset, som afgør hvorvidt kurset er godt eller ej. Der findes et hav af uvidenskabelige artikler, som er nemme at læse, men som ikke er veldokumenterede. Det er meget ofte den mere poppede videnskab, hvor folk med meninger og holdninger hurtigt kan få andre til at tro på hvad de siger. Hvis en lederuddannelse udelukkende har denne type af litteratur bør du gå uden om denne uddannelse.

Hvis du derimod finder en lederuddannelse, som tilbyder god og veldokumenteret litteratur bør du vælge denne type af uddannelse. Meget ofte vil det hænge sammen med, at der er gode undervisere. I bedst fald kan det være, at du får en eller flere professorer til at fremlægge nogle af pensums pointer for dig. Det er det bedste for dig da det vil gøre, at du lærer mest på kurset. Hvis der udelukkende er undervisere, der blot har læst lidt artikler online kan det være, at du slet ikke lærer noget. Og i værste fald kan det være, at du lærer noget, som er direkte forkert. Hvis du går ud som leder med en misforstået opfattelse af hvordan man er en leder kan det være, at du ikke holder lang tid som leder og så har du intet fået ud af kurset. For det meste kan du få adgang til en pensumliste inden undervisningsstart. Du kan blot kontakte det sted, der udbyder den pågældende lederuddannelse og spørge om adgang til dette.

Med en lederuddannelse får du en studiegruppe

Hvis der er én ting der er gavnlig når det kommer til at blive en god leder er det at kommunikere med andre. Netop af den grund går man meget op i, at du får en studiegruppe når du tager en lederuddannelse. Det kan nemlig gøre, at ud slet og ret lærer mere. Det at kunne sparre er meget vigtigt da det både gør, at man lærer andres pointer og bliver skarpere på ens egne pointer.

 

Tag en lederuddannelse og lær hvordan du hører på andres pointer. Det er en ting du skal være god til hvis du skal lede dine medarbejdere på en måde, som giver plads til dem også.