Welcome

Nemmere planlægning med condition monitoring

Større maskiner kræver vedligeholdelse. Det er et faktum, som man ikke kommer udenom. Af og til kan det dog være meget ubelejligt når man finder ud af, at en maskine har brug for vedligeholdelse. Især hvis man ikke havde forudset det. Før i tiden var det meget svært at forudsige hvornår en maskine havde brug for vedligeholdelse, men sådan er det heldigvis ikke længere. For i dag kan man ved hjælp af for eksempel condition monitoring ret præcist forudsige hvornår en maskine har brug for vedligeholdelse. Det gør, at man kan være sikker på, at man nok skal få sine maskiner ordnet og vedligeholdt når det er tid til det.

Vibration monitoring er altid bedst for økonomien

Når en maskine skal have foretaget vedligeholdende arbejde kan det gøre, at der er meget nedetid. Denne nedetid betyder, at den pågældende maskine ikke kan bruges i noget tid. Det betyder muligvis, at der er nogle ordrer og nogle produktioner, som ikke kan laves. Har man på forhånd planlagt denne nedetid er der dog intet problem ved dette. Det er kun når man ikke ved, at det kommer til at ske, at det kan være et problem. Med vibrationsmåling kan man være sikker på, at man nok skal kunne planlægge dette i god tid så det ikke kommer bag på en. På den måde vil man aldrig få nogen ubehagelige overraskelser.

På engelsk kalder man denne type for vedligeholdelse predictive maintenance. Det er en god form for vedligeholdelse, som gør, at du kan koncentrere dig om dine maskiner og dit arbejde i stedet for konstant at skulle overveje hvornår der er nedetid næste gang. Det gode ved for eksempel condition monitoring er, at du altid kan forudsige hvornår en maskine har behov for reparation. Det skyldes, at man med denne type af maskiner nærmest kan spå om fremtiden, selvom det virker urealistisk. Læs mere her hvis du vil vide alt hvad der er at vide om vibrationsmåling og lignende.

Vibration monitoring med gode produkter

Når man skal overvåge maskiner er der forskellige ting, som er yderst vigtige. Noget af det allervigtigste er, at man anvender nogle gode produkter. Her er det især de anerkendte leverandører man skal have fat i. For søger man blot hurtigt på nettet kan man få mange produkter, som er meget billige. Disse produkter er dog ofte fra nogle leverandører, som ikke er anerkendte og som ikke er så gode. Og man ønsker på ingen måde at foretage predictive maintenance med produkter, som ikke er anerkendte. For de penge man kan ende ud med at spare på maskiner kommer man hurtigt til at betale tilbage igen når maskinerne skal ordnes efterfølgende.

 

Ofte er man i forbindelse med condition monitoring interesseret i at overvåge helt specifikke parametre. Det kan for eksempel være nogle særlige vibrationer. Disse vibrationer kan nemlig sige meget om hvordan maskinen fungerer. Denne form for overvågning har meget med vibration monitoring at gøre. Der findes et hav af forskellige maskiner og produkter, som man kan bruge til dette.