Welcome

Nye teknologier i Asics håndboldsko

Asics i udvikling

Gennem de sidste 3 år har asiatisk firmas håndboldsko omskiftet karakter en kende hvilket har ændre at den meget bløde bund der indledningsvis skabte grundlaget for innovationen af håndboldsko er nu omskiftet ud med en marginalt hårdere bund. Dette hænder i anerkendelse af at en alt for blød sål giver mindre optimal reaktionstid for en håndboldspiller og mindre stabiliseringsevne, hvilket kan øge mængden af skader for spillerne. Pointen med absorberingen er, at den Gel der befinder sig i det bagerste af foden og det forreste af foden er identiske, men dog er selve sålen lavet marginalt hårdere. Denne karakteristik går godt i tråd med de andre mærker i verdenen inden for fodtøj til håndbold, og hvordan disse mærker udvikler deres håndboldsko. Der er åbnet op for at affinde sig med anerkendelsen af, at det væsentlige er at skoen udøver mest muligt, såfremt fodtøjet bruges med ypperlig pres og undgår at den skal opfattes ekstremt formbar idet kunden prøver den på i butikken. Dette karaktertræk demonstrerer, at Asics kontinuerligt finpudser og bearbejder sine håndboldsko i forhold til nyskabelsen af sportsgrenen og samtidig udelukkende har kundens behov og præstationsevner i fokus, når de skal udvikle den helt rigtige sko. Derfor er Ascis uden tvivl i toppen af producenter af sko til håndbold, men de laver også sko til andre sportsgrene, da de har så stor kendskab til foden og hvad den har behov for, alt afhængig af hvad den udsættes for.

Modeller hos Asics

Der eksisterer et enormt antal varianter af Asics håndboldsko, der alle kan noget forskelligt, og alle hjælper spillerne på forskellige måder. Nogle af de mest brugte er Gel Blast samt Gel Beyond der retter sig mod hver eneste form for spiller i håndboldkampen, det vil altså sige, at det er en sko der henvender sig til samtlige spillere uanset placering og plads på banen, afhængig af spillestil og –system. Blast har anseelige fokus på at støtte foden og er særligt oplagt til den kraftfulde back eller playmaker, der undgår at komme med så meget kraft, men oftere skal reagere i skift af retning og derfor har behov for ekstra kraft og hurtighed i bevægelserne for at sætte sin direkte modstander eller komme igennem med en skudfinte eller en maskeret aflevering til en fløj eller et indspil til en streg. Beyond er til den tjeppe og mobile fløjspiller, som stræber efter en lidt lettere sko med god stødabsorbering, så man formår at beholde det hurtige antrit og samtidig undgå at blive træt. Det er altså en sko der både støtter og stabilisere spilleren i duellerne, men samtidig er den utrolig let, så spilleren hurtigt kan accelerer i en kontrasituation eller generelt ikke har ekstra vægt når han eller hun løber meget frem og tilbage ad banen.

En kvalitets sko er vigtig, selv for dig!

På det bedste niveau inden for håndbold har håndboldsko en utrolig betydning, dog ligeledes på motionsplan har de en større effekt. Når man er stjerne har man vænnet kroppen til hårde belastninger, og desuden anvender man de mest anerkendte fysioterapeuter til disposition. Til gengæld har man også de mest anerkendte trænere, som kan se hvis man laver uhensigtsmæssige øvelser, som kan få skader til at fremkomme. Men som motionist er man vænnet til at yde så meget er det vigtigt at bruge en kvalitet håndboldsko, der kan forbygge overbelastninger og lette symptomer på overbelastninger. Så hvis man kun spiller fåtal af gange på en måned er kvalitets håndboldsko så betydelige som de er for Nikola Karabatic.