Welcome

Sådan kommer du igang med den bæredygtige livsstil

Det kan måske virke uoverskueligt, at skulle omlægge hele sin livsstil på kort tid. Ofte er det heller ikke holdbart, at fremskynde sådan en proces. Det er i hvert fald min egen erfaring. Det har altid været rarest for mig, at tage en ting af gangen. Det gør det både mere overskueligt, og der er som regel en højere succesrate, hvis jeg, personligt, tager tingene i små etaper.

Sådan var det også da vi valgte, at vi ville leve mere bæredygtigt, min lille familie og jeg. Det skete ikke fra den ene dag til den anden. Det har taget os noget tid at udfase nogle bestemte ting. Det kræver dog ikke de største ændringer for, at få en grønnere hverdag. Jeg har samlet nogle tips til, hvordan du nemt og overskuelig, kan få en mere bæredygtig hverdag.

Sådan formindsker du dit plastforbrug

En af de ting, som vi startede med at udfase var vores, overraskende store, forbrug af plast. Vidste du, at en dansk familie i gennemsnittet smider ca. 50 kg. plastaffald ud om året? Vi var i chok.

Heldigvis, er det en af de ting, som du nemt og overskueligt kan formindske radikalt. Du kan for eksempel skifte din plastikpose ud med et indkøbsnet. På den måde sparer du også penge, da du ikke skal købe en indkøbspose, hver gang du er ude og handle.

En anden ting, som vi også nemt og hurtigt fik udskiftet, var brugen af plastikflasker. Vi fandt to yderst fremragende løsninger på dette problem. Jeg fik hurtigt købt nogle gode drikkedunke til hele familien, som vi kunne tage med på arbejde og i skole. Udover dette, så fik vi installeret et vandanlæg fra Watertrade.se, som giver os boblevand direkte fra vandhanen. Det er en super løsning, og et godt alternativ til sodavand ved bare at tilføje smagsaroma, eller frugt og grønt til dit boblevand. Som en bonus, kan du også spare penge ved at skifte sodavandsflaskerne ud med CO2 patroner. Du kan nemlig få hele 60 liter lækkert boblevand pr. CO2 patron.

Fordele ved genbrug

Mange er i dag blevet glade for genbrugsvarer. Det var en af de ting, der var hårdest for mig, at vænne mig til. Jeg synes, at det var mærkeligt at skulle bruge have noget, som andre allerede havde brugt. Men det er en virkelig nem og overskuelig måde, at få en mere bæredygtig livsstil på.

Så næste gang, du skal ud og finde nye møbler, tøj eller noget helt andet. Så prøv at overveje, om du mon har brug for det, eller om du kan finde det i en genbrugsbutik. Jeg er selv blevet en stor fan af DBA og Trendsales, som er to af de største online genbrugsbutikker i Danmark.

Igen, er der en del penge at spare ved at finde genbrugsvarer.

Sådan vedligeholder du den nye livsstil

Det kan tage noget tid, at vænne sig helt til de nye ændringer. Men med bare disse to tiltag, så er du rigtig godt på vej til en mere bæredygtig hverdag.

Plast er en af de største syndere, som du på en nem og overskuelig måde kan udfase. Vi har været rigtig glad for vores løsning fra Watertrade.se, som gør det både sjovt og lækkert at drikke boblevand i stedet for sodavand. Også er det jo også en del sundere.

Derudover, så er genbrug blevet et stort hit for os herhjemme. Du kan gøre genbrug til en rigtig hyggelig og sjov oplevelse ved, at tage på loppemarkeder eller ved at lave gør-det-selv projekter derhjemme.

Men vigtigst af alt, er at være konsistent med din nye bæredygtige livsstil.