Welcome

Syng med på de klassiske julesange

Skal du til juleaften et sted er det en god ide at have styr på julesangene på forhånd. Er det blot din nærmeste familie er det ikke så vigtigt da de nok godt ved, at du alligevel ikke kender dem. Men skal du holde jul med en ny familie så er det en god måde at imponere på. Ved at kunne teksten på alle julesange kan du nemlig imponere meget, da det kun er noget, som man ser meget sjældent. Er du meget glad for jul kan du dem formentligt allerede ud og ind. Der er især nogle, som man kan og det er især dem, som ikke er så kristne. De sjovere julesange er meget ofte de lidt nemmere og her er teksten også lidt mere simpel, hvilket gør dem nemmere at lære. Er du interesseret så syng med her hvor du kan se teksten til de mange julesange.

De bedste julesange er danske

Der findes både udenlandske og danske julesange, som er rigtig gode. Det er dog meget ofte, at de afspilles i forskellige situationer. For eksempel gælder det, at de danske for det meste synges når man går rundt om juletræet. Her er det altid de danske julesange og salmer, som man skråler med på. I meget få familier begynder man at synge udenlandske julesange når man går og holder hinanden i hånden og kigger ind i de levende lys på juletræet. Det er dog kun hvis man er en dansk familie, at man ikke synger de udenlandske sange. For det er klart, at situationen er en helt anden hvis man er en udenlandsk familie. I så fald synger man nemlig også engelske sange eller sange på andre sprog.

 

Op til jul vil man dog i mindst lige så høj grad høre engelske sange som de danske julesange. Når man hører radio og der er juletema er det nemlig meget ofte de engelske sange man hører. Ofte er det Last Christmas, All I Want for Christmas is You og lignende. Mange føler endda, at det ikke kan blive rigtig jul hvis ikke de lige har hørt disse sange. Det er interessant at tænke på, at der er så stor forskel på hvornår man hører hvilke sange. For at gå rundt om juletræet med hele familien og synge Last Christmas vil for de fleste være en meget usandsynlig tanke.

Skriv dine yndlingssange ned

Alle har en julesang, som de bedst kan lide. Det gælder uanset om man er stor eller lille, eller ung eller gammel. Det kan være meget forskellige aspekter ved en julesang, som gør, at den interesserer en. For eksempel kan det være, at man er vild med melodien. Det kan også være, at der er noget i teksten, som man finder sjovt, rørende eller underholdende. Uanset hvad kan man med fordel lære sangen udenad. I stedet for hvert år at blive frustreret over, at man ikke kan teksten kan man i stedet lære teksten udenad så man i det mindste kan den ene sang.