Welcome

Hvad teknologiudviklingen betyder for parforholdet

Nogle frygter det, mens andre tager imod de nye teknologiske landvindinger med åbne arme. Der er dog ingen tvivl om, at teknologien forandrer den måde, hvorpå vi er sammen som mennesker og indgår i relationer. Om det gælder kommunikation over internettet eller en avanceret sex dukke, så vil teknologien ændre på den måde, vi lever sammen på.

Teknologien åbner nye muligheder

Der er ingen grund til at se sig sur på teknologien, for den brager derudaf, om du vil eller ej. I stedet kan du se på det, som en uundgåelig udvikling, som du kan tage del i eller lade være.

Teknologien har allerede ændret vores hverdag til det ukendelige. I stedet for at læse avis, så læser du avis på en skærm, som du også kan gå i banken på, se tv på og møde en potentiel kæreste på. I kæresteforholdet kan I nu være i kontakt 24/7 uden at være i samme rum. Det giver både nye muligheder og udfordringer for parforholdet.

Online kommunikation gør langdistance meget mere muligt

Man skal ikke ret langt tilbage, før telefonopkald og breve var den eneste måde, man kunne være i kontakt med sin elskede på. Særligt hvis man boede langt fra hinanden og ikke kunne mødes i virkeligheden grundet distancen.

I dag er distance slet ikke så stort et problem. Der findes nemlig et utal af måder, hvorpå I både kan se og tale med hinanden. Tænk hvor ulideligt, det kan være at vente et par timer på svar fra din kæreste for nutidens menneske? Forestil dig så, hvor hjerteskærende hårdt det har været, når postbuddet var den eneste, der bragte dit svar frem.

Det intime liv vil fortsat forandre sig

I forhold til det intime liv, der er i parforholdet, vil teknologien også spille en rolle. Med et stigende virtuelt liv, kan man hurtigt miste forbindelsen til det kropslige. Der kommer dog også spændende nye produkter til, der kan højne den fysiske oplevelse af nydelse. I dag er en sex dukke allerede et kompliceret stykke legetøj, der giver en meget realistisk oplevelse.

Næste skridt i udviklingen er, at man forsøger at bygge en sex dukke, der har kunstig intelligens. En sex dukke vil nemlig dermed kunne interagere med mennesker, hvilket vil give en endnu mere realistisk oplevelse, hvis man er sammen med en sex dukke.

Hverdagens opgaver er anderledes

I dag splittes man i mange husholdninger mere om opgaverne mellem henholdsvis manden og kvinden, hvis man kigger på det heteroseksuelle forhold. Tidligere gik kvinden ofte hjemme, hvor hun passede både hus og børn, mens manden arbejdede ude. I dag arbejder kvinder lige så meget som mænd, og i en hverdag må man derfor deles om opgaverne i hjemmet.

Der er dog hjælpemidler, der har forandret hverdagen og stadig vil gøre det lettere. I stedet for at diskutere om, hvem der skal tage opvasken, ordner opvaskemaskinen arbejdet. Gider ingen af jer støvsuge, så kan en robotstøvsuger holde hjemmet støvfrit.

Kærligheden er jo universel

Det gode er, at selvom teknologien forandrer vores liv og hverdag, så er vi stadig mennesker indeni. Vi udvikler tætte bånd til dem, som vi har kær, og det vil vi fortsat blive ved med.