Welcome

Havebord granit med poleret bordplade og grove kanter

Byens landskab er som et sprog. Det urbane landskab er vores oprindelige udtryksform og funktionalisme. I tidlige historiske tider udviklede mennesket sig blandt planter og dyr, under himlen, på jorden, i nærheden af vand. I alle kulturer har denne arv sat sig på tværs i krop og sind. Mennesker rørte, så, hørte, lugtede, smagte, boede i og formede landskaber endnu før man havde ord til at beskrive, hvad man gjorde. Vor relation til naturen er på en gang en vekselvirkning af gensidig afhængighed og af modsætning. Mennesket var afhængig af naturens gaver på samme tid med, at modsætningen indebærer, at man forsøger at tæmme og omforme naturen. Skyer, vinden og solen var en del af forståelsen af, hvordan vejret ville blive. Livet under vand, i huler og på afsatser gav urmennesket et løfte om husly. Træer og vegetation var tegn på tilstedeværelsen af vildt, spiselige vegetation og vand.

Granit havebord der er smukt poleret med grove kanter.

Dette oprindelige livtag med naturen og industrisamfundenes tæmning af samme gennem det moderne bymiljø førte en masse komplikationer med sig. King-kong lader sig ikke sådan lænke til den første og den bedste tøjrepæl, uanset hvor kolossal og stærk, pælen er! Gold funktionalisme i beton, regelmæssige rum i bymiljøet, stress, jag og det fremmedgjorte menneske i byen har rejst en ny grøn bølge. Naturen erobrer byens rum igen – denne gang iværksat af mennesket selv. Ikke så mærkeligt, fordi forsøgene på at udskille mennesket fra naturen aldrig er lykkes helt!

Havebord granit

Grønne miljøer, forvitret natur mellem det ekstremt tilvirkede har medført, at naturlig udsmykning ikke bare findes i offentlige anlæg og parker. Den grønne by har vundet indpas i private haver, på tage, altaner og terrasser. Beplantninger og i det hele taget brugskunst frembragt som et stykke natur er en del af konceptet, der lader naturen tage det tilbage, der tilkommer den. Natursten bruges til tilblivelsen af et smukt havebord granit, forvitret, mærket og rå er det uforarbejdede, der ikke lader sig tæmme af stenhuggeren. Vekselvirkningen mellem en håndværksmæssig polering og det ru og naturlige sammenfatter vort forsøg på at beherske naturen på sammen tid med, at vi ønsker at bevare dens vildskab.

Granitborde, granitskulpturer, vandmiljøer, småsten, kummer, bænke og stole er din invitation til moder Natur.

Runo Kingbo driver en e-mærket butik indenfor hus og have i Odder.