Welcome

Opret domæne og køb domænenavn

Et domæne er dit eget rum på internettet. Du kan have et domæne som privatperson, forening, organisation eller virksomhed. Med en adresse til dit domæne kan alle og enhver med internetforbindelse finde dit rum og læse eller se, hvad du har på hjertet. Når du får registreret dit domænenavn, gælder det på verdensplan, og ingen andre kan eller må have det samme domænenavn som dig. Derfor kan det godt være lidt kompliceret at finde det rigtige domænenavn, og sådan ét er desværre heller ikke gratis, så kom i gang og køb domænenavn.

Køb et domænenavn

Et ledigt domænenavn er altså et tomt rum, som du kan købe retten til. Når du har købt domænenavnet, er det op til dig at bestemme, hvad det tomme rum skal bruges til. Du kan starte en online shop, lave en hjemmeside, starte din egen blog eller noget helt andet. Når du køber et domænenavn, har du retten til navnet og dermed domænet i en vis periode. Det kan være et halvt år, et helt år eller måske to år. Priserne varerier fra 150 kr. til 3000 kr.
Eksempelvis betaler du 400 kr., og så har du domænenavnet det næste år.
Når perioden er gået, kan du så genkøbe dit domænenavn. Hvis du registrerer dig hos en af de danske domæneudbydere, kan du leje dit domænenavn i helt op til 5 år af gangen. Der er dog nogle særlige krav til dit domænenavn. Du skal finde dit helt eget navn og må ikke vælge noget, som allerede eksisterer. Dit domænenavn på indeholde bogstaver fra A til Z og tal fra 0 til 9 – hvis det er meget vigtigt for dig at have æ, ø og å med, kan du lave en særlig aftale med din udbyder eller få hjælp til gode alternativer.
Hver domæneudbyder har nogle særlige betingelser, som du kan læse nærmere om og dermed finde ud af, hvad der passer bedst til dig og dine behov. På internettet kan du finde skemaer, som giver dig gode overblik over de forskellige domæneudbydere, deres priser for leje af domænenavn samt flytning og fornyelse.

google-76517_640

Find det perfekte domænenavn

Der er mange ting at tænke på, når du skal finde det rigtige navn til dit domæne. Det er en god idé at gå efter et enkelt navn, som er nemt at stave og ikke indeholde underlige ord. Hvis du vil starte din egen virksomhed med dit domæne, kan det være en idé at have din ydelse med i navnet, altså hvad dit firma tilbyder. For eksempel billigebørnebriller.dk.
Når du skal vælge domæneendelsen (for eksempel ender de fleste danske hjemmesider med .dk), skal du finde ud af, hvem din hjemmeside er rettet mod. Hvis du satser på det danske marked og de danske brugere, kan det være en fordel at vælge endelsen dk, hvorimod du kan bruge .com, hvis du er ude efter det internationale marked og de internationale brugere.
Hvis du går med et særligt navn til dit domæne, kan du gennem hjemmesider om domænekøb tjekke, om dit navn allerede er taget i brug et sted derude.