Welcome

Sådan gør du dit hjem unikt med plankegulv

Plankegulve er både charmerende og æstetiske, og herudover er de med til at gøre dit hjem til noget helt specielt. Hjemmet er der, hvor man føler sig hjemme, så derfor kan du med fordel vælge et unikt gulv, som skaber hygge og charme, og som derfor sikrer dig, at du altid kan føle dig hjemme i dit hjem.
Plankegulve er til alle slags hjem, det kan både anvendes i historiske bygninger, men det kan også sagtens anvendes i helt moderne boliger. Herudover kan plankegulve kombineres med mange andre former for gulvbelægning, så hvis du gerne vil kombinere plankegulvet med enten tæpper eller fliser, så er det intet problem.
Plankegulvene kan fås i flere forskellige varianter, som hver især har deres fordele. Disse varianter er blandt andet eg, ask og parket. Hvis du vil læse mere om plankegulve, så kan du med fordel
finde charmerende plankegulve her.
Hvis du nu har modtaget de flotte og bearbejdede planker, så kan du med fordel læse videre i næste afsnit, hvor du finder tips og tricks til, hvordan gulvet skal lægges, og hvordan du bedst muligt passer på det.

Sådan passer du på dit plankegulv

Plankerne til dit nye plankegulv er nu modtaget, de er kommet sikkert frem på grund af den grundige beskyttelse, og nu skal de lægges. Men hvordan er det nu lige, at man lægger plankerne bedst muligt?
Plankerne kan lægges på flere forskellige måder alt efter, hvad du synes, der passer bedst til netop dit hjem. Lægning af plankegulve bliver normalvis foretaget af professionelle håndværkere, men det er ikke umuligt at gøre det selv. Der er blot nogle elementer, som du skal huske på.
For det første, så skal du sikre dig, at det underliggende lag ikke afgiver fugt, og du kan med fordel få en professionel til at måle fugten for dig. Udover dette, så skal du sikre dig at underlaget er helt plant, samt at det er tilstrækkeligt stift. Plankegulve kan både bliver sat fast ovenfra, men de kan også blive sømmet eller skruet fast fordækt. Hvis du ønsker yderligere vejledning og flere gode råd til lægning, så kan du med fordel tjekke linket tidligere i artikel.
Når gulvet er lagt, så handler det om at tage sig rigtig godt af det. Kort tid efter lægning af gulvplankerne bør man behandle plankerne med en let slibning, derved fjerner man alle former for ujævnheder i plankerne. Du kan med fordel også anskaffe dig produkter som sæbe og olie til efterbehandling, hvis du vil sikre dig, at dit plankegulv er charmerende og flot i rigtig mange år.