Welcome

Skal du lægge flydende gulv?

Gulvet er en stor del af hjemmet, som der ikke ofte bliver lagt mærke til. Hvis du skal lægge gulve, og du overvejer flydende gulv, skal du læse med her. Du kan få en større forståelse for gulvtypen og blive klogere på, hvordan du kan bære dig ad med at lægge det, og så kan du få noget grundviden, så du bedre kan vælge, om du skal hyre en professionel eller gøre det selv.

Det tager kun et ganske kort øjeblik at læse med, og du vil blive meget klogere.

Hvad er et flydende gulv?

Flydende gulv kaldes også et svømmende gulv og er lavet af træ. Det er det ikke-bærende gulv, som ligger frit ovenpå et underlag, der så videre ligger på selve undergulvet. Gulvbelægningen er hverken sømmet eller limet fast, og dermed kan det flytte sig i takt med temperaturer og belastninger.

Du skal ikke være bekymret for, at gulvet flytter sig, selvom det kaldes flydende. Ligesom jernbaneskinner vil de kunne tilpasse sig årstiderne, og på den måde kan du mindske risikoen for revner eller unødigt slid.

Gulvet bør stadig være isoleret ordentligt med flere lag imellem, så varme og kulde kan reguleres ordentligt. Som du kan læse her i artiklen, er den her type gulve desuden ofte dekorative og ligger på to andre lag, der tjener et mere aktivt formål, men ikke altid er så kønne eller behagelige at gå på.

Pris på et flydende gulv

Men hvad er så prisen på den her gulvtype? Hvis du er erfaren med tømmer eller kender nogen, der er handy med gør-det-selv projekter, kan du sagtens selv ligge et flydende gulv. Sørg for at gøre dit forarbejde, så gulvet ligger korrekt, så burde der ikke være nogen problemer.

Men du kan også betale en professionel for at lægge et flydende eller svømmende gulv for dig. Prisen vil afhænge af den gulvtype, du vælger, og i timen koster en gulvlægger gerne mellem 500-700 kroner. Gulvets pris kommer oveni, og alt efter typen kan det koste alt fra lidt under 200 kroner til næsten 1.000.

Konsulter din valgte gulvlægger, inden du går i gang, eller hør dit lokale byggemarked ad. Husk også på, at gulvet er en utrolig stor del af din bolig, selvom du ikke ofte lægger mærke til det. Gode, behagelige gulve kan gøre en stor forskel, og derfor skal de lægges ordentligt og pænt.