Welcome

Vær på den sikre side med en billig bilforsikring

Det er ikke billigt at eje en bil. Biler er både dyre at købe, dyre i drift og dyre at reparere. Det er ikke billigt. Slet ikke når det kommer til forsikringsdelen. Faktisk er bilforsikringer nogle af de dyreste, man kan tegne. Dog kan det godt lade sig gøre at finde en billig bilforsikring, hvis man er opmærksom og nærstuderer udbuddet. Der kan nemlig være forskel på forsikringerne hos de forskellige selskaber. Netop af den årsag kan det i helt bogstavelig forstand godt betale sig at tjekke op på mulighederne, før man bestiller bilforsikring.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge bilforsikring. Først og fremmest er det værd at vurdere, om man vil se sig til gode med en høj selvrisiko. Er selvrisikoen høj, sparer man penge i det månedlige budget til bilforsikring, men hvis skaden skulle være ude, skal man punge ud i højere omgang. Samtidig er det væsentlig for prisen på din bilforsikring, om du er elitebilist. Er du det, er der penge at spare. Udover disse faktorer, er valg af bil og samling af forsikringer også vigtige spillere, når det kommer til den samlede pris.

Kig efter en ansvarsforsikring, når du er på udkig efter billig bilforsikring

Når man søger billig bilforsikring, skal man være opmærksom på, at der er to hovedtyper. Kasko- og ansvarsforsikring. Mens det er anbefalet at have en kaskoforsikring, er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring er den forsikring, der dækker, hvis man er skyld i skade på andre og andres ejendele. Det betyder, at hvis man er skyld i uheld, hvor en anden bil eller person kommer til skade, er man dækket ind. Det samme er gældende for egne medpassagerer.

Da en ansvarsforsikring er tilknyttet den enkelte bil, betyder det, at man også er dækket ind, hvis det er andre end ens selv, der sidder bag rattet, når uheldet rammer. Såfremt de selvfølgeligt ikke er under påvirkning af stoffer eller alkohol og selvfølgeligt har kørekort.

Husk også kaskoforsikringen, når du kigger efter billig bilforsikring

Modsat en ansvarsforsikring, står der ingen steder i lovgivningen, at man skal have en kaskoforsikring. Dog er det alligevel anbefalet. En kaskoforsikring dækker, hvis der skulle ske skade på ens egen bil. Den dækker både, hvis bilen skulle blive totalskadet, ridset, stjålet eller på anden måde lider skade. Dog er det værd at være opmærksom på, at en kaskoforsikring ikke er dækkende i forhold til almindelig slitage, eller hvis man selv har været skyld i skaden, fordi man har handlet uagtsomt.

17307636242_6e28141af3_bDet er altså en rigtig god – og lovpligtig – idé at forsikre sin bil. Og så man kan jo ligeså godt finde sig en billig bilforsikring, når man er i gang. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis man holder godt øje. Penge man jo kan bruge på lækkert udstyr på bilen eller anden fornøjelse i stedet. Og når man først er forsikret, kan man for alvor nyde landevejenes lange strækninger.